Close

Drac Petit “nou” 2016

DESCRIPCIÓ

El Drac petit de Geltrú va néixer el 23 de juliol de 2016 en el marc de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú i acompanyat d’una vintena de bèsties grans i petits del país. Coincidint amb la celebració dels 35 anys del Drac ‘Barrina’, el Drac petit de la Geltrú original, es va estrenar aquesta nova figura.
 
El “Barrina” va néixer el 1981 i està construït amb fusta, saques, llençols encolats i té les banyes en forma de barrina. Amb el pas dels anys la colla va considerar oportú crear una nova bèstia per tal de mantenir el Drac petit ‘Barrina’ en les millors condicions.
 
El nou drac petit de la Geltrú manté la mateixa figura, forma i colors que el “Barrina” però té més volum i unes formes més orgàniques, més pròpies de les tècniques de construcció actuals. El nou drac, a diferència del seu predecessor, té dos punts de foc a la cua a banda dels tres de la boca. El Drac petit “Barrina” només surt a les festes pròpies de la Geltrú (Corpus i Santa Maria), la resta de sortides les fa el nou drac petit de la Geltrú.  El drac el porten adolescents i joves i va acompanyat sempre per una colla de tabalers pròpia.

FIXTA TÈCNICA

Material: Fibra de vidre

Any de construcció: 2016

Pes: 34 kg

Constructor: Arnau Codina (El Taller)

Mides: Llargada: 235 cm, Amplada: 105 cm,  Alçada: 145 cm

Punts de foc: 5 (3 a la boca i 2 a la cua)