Close

Dracs Bessons de la Geltrú -2008

DESCRIPCIÓ

Els Bessons són dos dracs idèntics en forma, però amb una lleugera diferència pictòrica entre ells. Han estat creats per l’Arnau Codina i pintats amb la col·laboració del Xavi Santamans, ambdós membres de la colla; juntament amb d’altres persones vinculades a l’entitat.

Van néixer la nit del 11 d’agost de 2007 del part del Cabró i la Malèfica, personatges emblemàtics del Tomb de Foc de la Festa Major de la Geltrú.

La primera sortida oficial en cercavila la van fer per Santa Maria, patrona del barri de la Geltrú, el 15 d’agost del 2007 i acompanyats del Drac “Tigre” i del Drac petit “Barrina”, entre d’altres balls i entremesos de la ciutat.

La colla està formada per nens i nenes entre 6 i 10 anys, els més petits formen la colla de tabalers i els més grans són els portadors dels dracs. Van acompanyats d’uns tabalers adults, que amb la seva percussió marquen el ritme dels petits.

La seva primera actuació fora de Vilanova i la Geltrú va ser a la 1a mostra de bestiari infantil de Badalona el 17 de maig de 2008.

Són els primers bessons de bestiari festiu amb aquestes característiques que es troben a Catalunya.

FIXTA TÈCNICA

Material: Fibra de vidre

Any de construcció: 2016

Pes: 34 kg

Constructor: Arnau Codina (El Taller)

Mides: Llargada: 235 cm, Amplada: 105 cm,  Alçada: 145 cm

Punts de foc: 5 (3 a la boca i 2 a la cua)

dracs-bessons-de-la-geltrú