Close

L’Entitat

El Drac de la Geltrú ha anat creixent des de una colla d’amics i familiars fins una entitat de 3 colles de dracs amb els tabalers i prop de 200 sòcies i socis actuals. Hi tenen cabuda tothom que s’estimi la cultura i el folklore popular, i especial el Drac de la Geltrú

L’entitat s’estructura com una família, en 3 colles de diferents característiques

BESSONS DE LA GELTRÚ

Els més petits, formats per canalla que porten els 2 dracs Bessons i els seus tabalers.

DRAC PETIT DE LA GELTRÚ

Els adolescents de la família, son capaços de fer incansables balls amb el Drac petit acompanyants de les cançons del seus tabalers, que no pas per joves han tenir menys qualitat. És difícil seguir el seu ritme enèrgic

DRAC DE LA GELTRÚ, DRAC GRAN

Els adults de la colla, fan ballar al Tigre i al Drac Nou. Darrera sempre hi ha la colla de Tabalers amb els seu toc inconfundible.

Tots els portants, tabalers, ajudants i responsables que realitzen les sortides va uniformat amb el vestuari de la colla, pantalons pintats seguint la línia estètica de la colla. Les colles de foc, drac gran i drac petit, (tan portants com tabalers) fan servir unes casaques que els protegeix de les espurnes. Aquestes casaques també segueixen la línia pictòrica de la colla.

Els Bessons, al no dur pirotècnia, tenen un vestuari diferent, a l’estiu la samarreta taronja de la colla, amb la faixa negra. A l’hivern una dessuadora blau marí amb el logo blanc.

Aquest vestuari només es pot fer servir a les sortides de la colla. Amb l’única excepció de la dessuadora de Bessons que també es per us personal.

Als peus portem espardenyes de veta negra,

Altres elements estètics i alhora protectors, serien el barret blau marí, els mocadors

-Recomanen portar sempre ulleres de protecció per qualsevol activitat amb pirotècnia-